BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 11: Oebele

Aflevering 11: OebeleHoewel de uitzending in teken staat van Engeland komt daar behalve enkele liedjes weinig van terecht als Paulus op de radio hoort dat de Zalige Zeperd naar Oebele. Hij maakt reclame voor zeepfabriek Clean o’ Clean die tal van schoonmaakproducten produceert, van tapijtreiniger tot tandpasta en van badschuim tot scheerschuim, compleet met een eigen jingle. De Zeperd trekt het hele land door en degene die zichzelf en zijn huis het schoonst gepoetst heeft met Clean o’ Clean krijgt een hoed vol geld. Paulus, Augustus en Aagje lijken de uitzending te zijn vergeten en beginnen met schoonmaken, zelfs het openingslied wordt aangepast. 

Aflevering 11: OebeleAlleen Koen en de kinderen maken zich niet druk maar mogen nergens aankomen als het eenmaal is schoongemaakt. Wanneer de Zeperd gearriveerd is en hoort dat kinderen van de Nicolaes Maesschool drie minuten zendtijd hebben gewonnen in de Weet je veel-quiz wil hij die liever zelf hebben om reclame te maken voor zijn schoonmaakmiddelen. Aagje wordt boos en zegt dat het helemaal toegestaan is om reclame te maken. De Zeperd kan niet beslissen wie de hoed met geld wint maar Koen komt met een oplossing: geef het aan De Witte Bedjes, een stichting die zich inzet voor zieke en gehandicapte kinderen.

De naam past bij de ‘witter dan wit’ reclameslogan van Clean o’ clean. Vooruitlopend op de volgende aflevering is ook het lied "Zou Sint Nicolaas" te horen. 
 
 


Publicatiedatum: 21 oktober 2010
Laatste aanvulling: 9 februari 2017

© KRO

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail