BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 24: Gronker Mom

Aflevering 24: Gronker MomOmdat Augustus nog altijd op wereldreis is verzorgt Billy de regie van deze aflevering, die in het teken staat van carnaval. Het carnavalsfeest van Oebele wordt Gronker Mom genoemd. Iedereen is verkleed, maar voor Boel Sores, die eerder te zien was in de kerstaflevering, is er geen reden voor een feest. Hij wordt achterna gezeten door de boeven Rocco en Mick. Nog voordat zij in Oebele zijn heeft Melle ze al gezien, en hij draait een wegwijzer om zodat ze naar de grotten van Gronk rijden. Hier zijn prehistorische vondsten gedaan en geeft Zwaantje Trom rondleidingen, maar ook zij is naar Oebele om carnaval te vieren.

Aflevering 24: Gronker MomUiteindelijk komen ze toch in Oebele aan waar ze zich, verkleed als monniken, voordoen als feestvierders. Het lukt hen om Boel Sores te ontvoeren, maar Billy, Melle en enkele kinderen schieten hem te hulp. Dankzij een list weten ze Rocco en Mick te overmeesteren en kan het feest echt beginnen. In deze aflevering is ook een gezamenlijk optreden te zien van diverse majorettegroepen. Het enige lied dat op beeld bewaard is gebleven is “Saurussen”, gezongen door Willem Nijholt en het koor. De dinosauriërs die tijdens dit lied in beeld komen werden gemaakt door kinderen van het doveninstituut uit St. Michielsgestel.

Harrie Geelen had ooit een praalwagen gezien die zij gemaakt hadden voor een carnavalsoptocht waarna ze gevraagd werden om voor Oebele decorstukken en rekwisieten te maken. Het lied "Saurussen" werd ook gefilmd in St. Michielgestel. De optredens van de majorettes vonden plaats in de Houtrusthallen in Den Haag, de overige buitenopnamen in de omgeving van Hilversum en Nederhorst den Berg.
 
 


© KRO

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail