BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 25: 25 keer Oebele

Aflevering 25: 25 keer OebelePas nadat hij de tekst voor deze aflevering had voltooid hoorde Harrie Geelen dat het om aflevering 25 ging. Tijd voor een feestje is er niet want Augustus komt terug van zijn wereldreis. Koen, Aagje en enkele kinderen halen hem op van het vliegveld. Wanneer Augustus zijn auto wil openmaken kan hij nog net op tijd wegduiken als hij merkt dat er een bom in verstopt zit. Hij weet dat dit het werk is van de boeven Rocco en Mick, die eerder Boel Sores op de hielen zaten. Zij willen de geheime regeringsdocumenten in bezit krijgen die Augustus nu heeft. Geesje bedenkt een list: Augustus moet net doen of hij gewond geraakt is, en naar het ziekenhuis gaan waar haar tante Hilde geneesvrouw is.

Aflevering 25: 25 keer OebeleDaar wordt hij van top tot teen verbonden en in het gips gezet. Als Paulus een museum bezoekt met Augustus, die nu in een rolstoel zit, lukt het Rocco om Augustus in zijn busje te ontvoeren. Maar als hij niets wil vertellen over de geheime documenten komen Rocco en Mick er snel achter waarom: ze hebben Augustus niet meegenomen maar een pop. De opnamen op het vliegveld vonden plaats op Zestienhoven (nu Rotterdam Airport) en het museum dat Paulus bezoekt is De Hallen op de Grote Markt in Haarlem. Het ziekenhuis waar gefilmd werd, onder meer op de kinderafdeling, is het Joannes de Deo ziekenhuis en staat ook in Haarlem. Het gebouw werd in 2006 gesloten.

Rocco en Mick werden opnieuw gespeeld door Hammy de Beukelaer en Tjerk Rademaker, afkomstig uit het stuntteam van Hammy de Beukelaer.
 
 


© KRO

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail