BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 27: Oebele gaat bruiloft vieren

Aflevering 27: Oebele gaat bruiloft vierenDe laatste aflevering van het derde seizoen was oorspronkelijk ook bedoeld als de laatste aflevering van Oebele. De uitzending werd daarom niet besloten met ‘Oebele is hupsakee!’ maar met het afscheidslied ‘Dag Oebele’. In dit deel treden Paulus en Geesje in het huwelijk, wat op 1 mei onder meer gefilmd werd in het seminarie van Noordwijkerhout en in het Concertgebouw in Den Haag, waar ook het Residentieorkest optrad. Eén van de twee bruidsmeisjes werd gespeeld door het nichtje van Willem Nijholt, Nathalie. Zij is goed te zien in de scène waarin het bruidspaar in een koets door Den Haag rijdt. Marjan Berk herinnerde zich later dat Ab Hofstee constant schuine moppen vertelde.

Aflevering 27: Oebele gaat bruiloft vierenIn de Oebeler Krant werden alle kijkers uitgenodigd om naar het Congresgebouw te komen voor de receptie. Het was de laatste aflevering waarin Willem Nijholt te zien was, behalve Koen speelde hij ook de hippe pater die drumt op het huwelijk. De scène waarin hij door Billy en Mark, een van de koorleden, wordt opgehalad is gefilmd op station Hilversum Sportpark. De pruik en de bril van de pater droeg hij soms ook in het dagelijks leven als hij anoniem over straat wilde lopen. Door de populariteit van Oebele werd dat steeds lastiger, en hij merkte dat als hij op het toneel stond de zaal ‘Oebele, Oebele’ begon te fluisteren. Om het Swiebertje-effect te voorkomen besloot hij de serie te verlaten.

Riet Wieland Los speelde opnieuw Zwaantje Trom, die het koor op orgel begeleidt tijdens het huwelijk en tot haar schrik te horen krijgt dat er iets moderners dan de Bruiloftsmars van haar verwacht wordt. Wim van den Brink was voor de derde keer te zien als Engelbracht Krullemuller die als ambtenaar van de Burgerlijke Stand het huwelijk tussen Paulus en Geesje sluit.
 
 


© KRO

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail