BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Deel 28: Oebele’s VVV-fragmenten

OebeleDe makers van Oebele, met name regisseur Bram van Erkel, wilden op het hoogtepunt stoppen. Willem Nijholt had de serie al verlaten en zowel Wieteke van Dort, Marjan Berk als Olga Dzialiner waren zwanger. De KRO wilde echter doorgaan en uiteindelijk werd besloten drie afleveringen met hoogtepunten uit te zenden en een slotaflevering op Eerste Kerstdag. De acteurs namen op 22 september 1971 enkele korte scènes op om de fragmenten voor de drie compilaties met elkaar te verbinden. Hiervoor werd de V.V.V. (Video Verzoek Verzorger) geïntroduceerd, gemaakt door de kinderen van het doveninstituut naar een idee van Bram van Erkel.

Omroepster Eveline Velsen interviewde Berry Roestenburg van het doveninstituut over het apparaat, waarmee fragmenten uit het Oebele-archief konden worden bekeken. In het eerste compilatiedeel keert Augustus Rozegeur terug van zijn wereldreis. Om ongezien vanuit Istanbul naar Oebele te reizen heeft hij zichzelf per kist verstuurd. De Oebelaars zijn blij verrast als ze de kist openmaken en Augustus staand op zijn hoofd zien. In werkelijkheid had Herman Vinck een paar afleveringen niet kunnen meespelen vanwege zijn verplichtingen bij het Werkteater, waar men liever niet had dat de acteurs op televisie verschenen.
 
 

Informatie

Uitzending
KRO - 2 oktober 1971 - Nederland 1 - 16.45-17.05 uur

Tekst
Harrie Geelen

Arrangementen en muzikale leiding
Joop Stokkermans

Decorontwerp
Els Salomons

Samenstelling en regie
Bram van Erkel

Producent
René Sleven

Rolverdeling

  • Aagje Ritsema - Wieteke van Dort
  • Augustus Rozegeur - Herman Vinck
  • Billy Biggelaar - Rob de Nijs
  • Postbode Paulus Post - Ab Hofstee
  • Geesje Zoet - Marjan Berk
  • Kinderen van Oebele - Oorverdovend Omroepkoor onder leiding van Henk van der Velde, Balletbuitelaars onder leiding van Olga Dzialiner, kinderen van het instituut voor doven uit St. Michielsgestel onder leiding van Jos Zeegers en Berry Roestenburg

Gastoptredens

  • Eveline Velsen
  • Berry Roestenburg

© KRO

Reageer en deel Oebele met anderen

Plaats reactie

 

Sociale media

Facebook
RSS