BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Meest gestelde vragen

Onderstaand de antwoorden op de meest gestelde vragen over zowel de serie, de dvd/cd-box (2 dvd's + 1 cd), de cd-box (100 liedjes op 4 cd's) als deze website.

 

Serie

Waarom zijn de meeste afleveringen gewist?

Oebele werd meestal live uitgezonden en lang niet altijd bewaard, gebeurde dat wel dan werd de uitzending bewaard op ampex. Eind jaren ’60 maakten alle omroepen gebruik van ampexbanden voor opnamen in de studio. De naam is afkomstig van Ampex, een Amerikaanse bedrijf dat als eerste videorecorders op de markt bracht. Iedere omroep had de beschikking over een aantal ampexbanden die erg duur waren. Als alle banden gebruikt waren moest een keuze gemaakt worden om een band over te spoelen. Na 1980 zijn er door de omroepen geen programma’s meer opgenomen met ampexbanden.
Waarom voor Oebele werd gekozen is niet bekend, wellicht omdat het “maar” een kinderprogramma was. Min of meer bij toeval zijn aflevering 8, 18 en 31 (de laatste aflevering) bewaard gebleven. Daarnaast zijn er een groot aantal buitenopnamen bewaard gebleven. Deze werden op film gedraaid en film kan niet gewist worden.


Wat is er nog bewaard gebleven?

Alleen aflevering 18 (Wilde Westen) en 31 (Kerstmis) zijn compleet bewaard gebleven, van deel 8 (Vakantie) ontbreekt het optreden van kinderkoor De Schellebellen. Van de afleveringen 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 en 27 zijn fragmenten op film bewaard gebleven.
 
 

DVD

Waar is de dvd/cd-box te koop?

Vrijwel alle webwinkels bieden de box aan, waaronder bol.com. Hier kunnen kopers tevens een recensie achter laten. De Oebele dvd/cd-box kan niet via deze website besteld worden.


Waarom is niet al het bewaarde materiaal op dvd uitgebracht?

Naast de drie bewaarde afleveringen zijn er fragmenten met een totale speelduur van een paar uur bewaard gebleven, afkomstig uit de nalatenschap van producent René Sleven. Het merendeel staat op disc 2 van de dvd/cd-box. Enkele korte scènes die een deel van een verhaal vertellen waarbij de verhaallijn niet duidelijk is, zijn niet opgenomen. De liedjes "Bang in het donker" (aflevering 10), "Als Sinterklaas verstandig was" (aflevering 12) en "Gekkenwerk" (aflevering 24) bestaan voor meer dan 80% uit zwartbeeld en moesten daardoor helaas ook komen te vervallen. Bij andere fragmenten kon het zwartbeeld door hermontage worden weggewerkt.

 

CD

Waar is de cd-box te koop?

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is de cd-box met 100 liedjes alleen te koop via deze website (zie bestelformulier) en de website van Wieteke van Dort. In de prijs zijn de kosten voor digitalisering en mastering (The Source), fabricage (Replifact Media), licentie (KRO en Universal Music) en auteursrecht (Stemra) verwerkt. No Guts No Glory heeft het ontwerp gratis gemaakt, Stichting Dwarz met een Zetje en de samenstellers verdienen er niets aan.


Waarom zijn niet alle liedjes op cd uitgebracht?

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de 54 liedjes van de vier langspeelplaten op cd uit te brengen, aangevuld met liedjes die niet eerder waren uitgebracht tot een totaal van 100 liedjes. Tijdens de crowdfundingsactie gaven diverse sponsors aan vooral geïnteresseerd te zijn in de liedjes die niet eerder waren verschenen omdat de langspeelplaten enige tijd in gedigitaliseerde vorm via Fonos te koop waren en er bij de dvd/cd-box uit 2011 een selectie van 20 liedjes als bonuscd zit. Bij het digitaliseren bleek dat het aantal bewaarde liedjes veel hoger was dan aanvankelijk gedacht. Om die reden is gekozen voor 92 nooit uitgebrachte liedjes aangevuld met 8 liedjes van de langspeelplaten. Een cd-box met alle liedjes zou uit minimaal 6 schijfjes bestaan (7 met instrumentale en afwijkende versies) en zou de cd-box veel duurder hebben gemaakt omdat de liedjes van de langspeelplaten onder licentie van Universal Music vallen. Op de cd bij de dvd-box staan 18 liedjes die niet op deze cd-box staan, de dvd/cd-box is nog altijd te koop.


Wordt met deze cd-box ook de cd-box van Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? opnieuw uitgebracht?

In 2004 heeft Universal Music een 4 cd-box uitgebracht met 100 liedjes van Hamelen. Van deze uitgave zijn destijds iets meer dan 500 exemplaren verkocht, te weinig naar het oordeel van de platenmaatschappij waardoor de verkoop werd stopgezet. De kans is klein dat de cd-box opnieuw zal worden uitgebracht. Wie een account heeft bij bol.com kan op de pagina van de cd-box aangeven op de hoogte gehouden te worden als iemand de cd-box tweedehands aanbiedt.
In het najaar van 2018 zal een 6 cd-box met alle Hamelenliedjes worden uitgebracht.


Waarom worden de liedjes niet als download uitgebracht, bijvoorbeeld via iTunes?

Een uitgave via bijvoorbeeld iTunes zal veel duurder zijn omdat de kosten voor de licenties dan ook hoger zijn. Bovendien zal het project geen einde kennen: als alle cd-boxen verkocht zijn is het project klaar, downloads zijn in principe oneindig en voor iedere download zal een percentage moeten worden afgedragen aan Universal of KRO en Stemra. Dit zou het project oneindig en daardoor onbeheersbaar maken.


Waar kan ik cd's van de vier langspeelplaten kopen?

De vier langspeelplaten zijn nooit officieel op cd uitgebracht. Tot 20 februari 2013 konden gedigitaliseerde versies gekocht worden bij Fonos maar dit muziekplatform is helaas failliet gegaan. Sommige bibliotheken zijn in bezit van een of meerdere cd’s. De originele langspeelplaten worden regelmatig aangeboden op veiling- en advertentiesites.Website

Mag ik afbeeldingen en teksten van Waar keek jij vroeger naar? | Oebele gebruiken voor mijn eigen website, publicatie, etc.?

Hoewel de screenshots en foto's op deze website in de meeste gevallen door Waar Keek Jij Vroeger Naar zelf gemaakt zijn, ligt het auteursrecht van de serie bij de makers en de KRO, en zal hier om toestemming gevraagd moeten worden.

Creative Commons Licentie

Op alle teksten die op Waar Keek Jij Vroeger Naar | Oebele staan, met uitzondering van de songteksten en de citaten, is de Creative Commons licentie van toepassing zoals deze hierboven is afgebeeld: teksten mogen worden overgenomen, mits duidelijk vermeld wordt dat deze afkomstig zijn van Waar Keek Jij Vroeger Naar | Oebele, niet voor commerciële doeleinden wordt gebruikt, niet worden gewijzigd en alleen worden overgenomen als deze worden gepresenteerd met een identieke licentie. Waar Keek Jij Vroeger Naar | Oebele stelt het op prijs wanneer teksten worden overgenomen volgens de Creative Commons licentie, dit wordt gemeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor het gebruik van de teksten van Waar Keek Jij Vroeger Naar | Oebele voor commerciële doeleinden kan eveneens contact worden opgenomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten voor het gebruik van teksten van Waar Keek Jij Vroeger Naar | Oebele bedragen € 0,15 per woord.
 
 
Uitleg iconen

BY

Naamsvermelding: De gebruiker dient bij het werk de door de maker of de licentiegever aangegeven naam te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat zij daarmee instemmen met uw werk of uw gebruik van het werk).

NC

Niet-commercieel: De gebruiker mag het werk niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

ND

Geen afgeleide werken: De gebruiker mag het werk niet bewerken.

 

 

Heeft Waar keek jij vroeger naar? | Oebele invloed op herhalingen ?

Waar Keek Jij Vroeger Naar| Oebele is geen televisiestation en heeft geen invloed op herhalingen van Oebele door de KRO of door de digitale kanalen. Verzoeken voor herhalingen kunnen aan de KRO of aan een van de digitale kanalen gericht worden.
 
 
Is Waar keek jij vroeger naar? | Oebele een bedrijf?

Waar Keek Jij Vroeger Naar| Oebele is een themasite van Waar Keek Jij Vroeger Naar en geen bedrijf maar een uit de hand gelopen hobby. Het doel is de herinnering die velen is bijgebleven aan Oebele te laten herbeleven op deze website.

 
Wat gebeurt er met mijn gegevens die ik op Waar keek jij vroeger naar? | Oebele heb ingevuld?

Waar Keek Jij Vroeger Naar | Oebele respecteert de privacy van bezoekers. Alle gegevens die een bezoeker als reactie op onze content invult zijn voor eigen risico, Waar Keek Jij Vroeger Naar | Oebele kan daar niet aansprakelijk voor worden gesteld.
Wie een reactie wil laten verwijderen kan dat laten weten via het Contactformulier maar moet er rekening mee houden dat de reactie na het verwijderen nog wel geruimte tijd in zijn geheel of gedeeltelijk te vinden is via zoekmachines als Google.

 
Waarom ontvang ik geen e-mail van Waar keek jij vroeger naar? | Oebele?

Het is mogelijk dat een e-mail van Waar Keek Jij Vroeger Naar | Oebele niet ontvangen wordt, dit komt waarschijnlijk doordat spamfilters de e-mails van Waar Keek Jij Vroeger Naar tegenhouden. Controleer het eigen spamfilter op instellingen zodat de e-mail wel binnenkomt in het juiste postvak van het e-mailprogramma.


 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail