BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

Oebele (2 DVD + 1 CD)

 
Bij de samenstelling van de dvd-box Willem Nijholt - Een carrière in beeld bleek dat, in tegenstelling tot wat er gedacht werd, nog voldoende materiaal van Oebele bewaard was gebleven om een eigen dvd-box uit te brengen. Bijna alle beschikbare opnamen zijn in 2011 op 2 discs uitgebracht, aangevuld met bonusmateriaal, een nieuw programma van Han Peekel en een bonuscd met 20 van de bekendste en mooiste liedjes.
 

Oebele

Uitgever: Digimode Entertainment/Music Products BV
Speelduur: 305 minuten (2 dvd's) + 59 minuten (1 cd)
Datum: 18 mei 2011
EAN: 8712273105413
   
  Dvd 1 - Complete afleveringen
 
  • Deel 8: Vakantie in Oebele
    De eerste aflevering van het tweede seizoen, maar Augustus is vergeten dat aan iedereen te vertellen en zit daarom alleen op het plein.
  • Deel 18: Gegevens uit een roemrucht verleden
    Oebele gaat terug in de geschiedenis, naar de tijd van het Wilde Westen. Was de voorvader van Koen echt een bankovervaller?
  • Deel 31: Een kouwe kermis
    In de allerlaatste aflevering organiseren de Oebelaars een kermis met schiettent en poffertjeskraam om geld in te zamelen voor het Leger des Heils.
   
  Disc 2 - Compilatie losse fragmenten
 
  • Sneeuw
    Wieteke van Dort zingt al schaatsend als Aagje "Naar de ijsbaan" terwijl ze eigenlijk nooit had leren schaatsen.
  • Zeg meneer
    Cees van Oyen heeft een paar keer een gastrol in Oebele gespeeld. In dit vroege fragment in kleur zingt hij met het koor 'Zeg meneer'.
  • Bang in het donker
    Leerlingen van het Instituut voor Doven uit Sint-Michielsgestel hebben de Oebele-kar gebouwd die door Koen en Paulus wordt bekeken, en het koor zingt "Stewardess".
  • Sinterklaas
    Vooruitlopend op de Sinterklaasaflevering alvast een liedje.
  • Sinterklaas komt in Oebele
    Twee liedjes over Sinterklaas. Omdat Wieteke van Dort net ziek was geweest werden er opnamen bij haar thuis gemaakt.
  • Oebele gaat foebele
    De voetbalwedstrijd tussen FC Feyenoord en FC Oebele, met commentaar van Koen Verhoeff. Dit was tevens de eerste aflevering met Rob de Nijs als Billy Biggelaar.
  • Oebele vliegt er 'es uit
    Twee liedjes op weg naar en in Parijs, "In een wippie" en "Boven op de Eiffeltoren".
  • Een galaprogramma in mouwschort en matrozenpak
    Omdat er in hun jeugd nog geen televisie bestond maken de Oebelaars een programma voor hun grootouders, met de liedjes "Ik ga naar oma" en "50 jaar gelee" door Rob de Nijs en gaste Margreet Heemskerk.
  • Oebele in volle zee
    Aagje, Augustus en enkele kinderen maken een reis per cruiseschip waar ze op het spoor komen van een juwelendief. Augustus zingt "Alleen een jongen wil naar zee" en Willem Wagter, in een gastrol als stuurman Karel van Speijk, zingt "Zeemansverhaal".
  • Oebele houdt verkiezingen...
    Het koor zingt "Baantje in de politiek" in de toenmalige vergaderzaal van de Tweede Kamer en samen met Wieteke van Dort "Alternatieve groenteboer".
  • Postbode Paulus erft een circus
    Op bezoek in kindercircus Il Grigio ziet Paulus voor zichzelf wel een carrière als levende kanonskogel, zingt Koen het lied "Circuskind" en Aagje het lied "Werken als een paard". Henk Molenberg speelt een gastrol als Frits de stalmeester.
  • Gronker Mom
    In de grotten nabij Oebele zijn prehistorische vondsten gedaan en daarover zingen Koen en enkele kinderen het lied 'Saurussen'.
  • 25 Keer Oebele
    Drie liedjes uit de jubileumuitzending die zich gedeeltelijk in het ziekenhuis afspeelt: "k Zou graag verpleegster willen zijn" door het koor, "Verknoeid" door Loes Vos als dokter Hurkman en "Mijn neef Jan Jurg" door Willem Nijholt.
  • Diergaarde Oebelerheide
    Als de dierentuin met sluiting wordt bedreigd komen de Oebelaars in actie met het lied "In de dierentuin van Oebele" en voert de balletgroep een dans uit in het olifantenverblijf.
  • Oebele gaat bruiloft vieren
    Paulus zingt voor zijn aanstaande bruid Geesje "Ik laat je m'n vrienden zien" en in het stadhuis worden zij onder andere verwelkomd door Riet Wieland Los in een gastrol als Zwaantje die het koor op het orgel begeleid met "Welkom bruid en bruidegom".
     
  • Oebele is hupsakee!
    Een persoonlijke terugblik van Han Peekel op een legendarisch jeugdprogramma van de KRO.
   
  Bonuscd
 
  1. Welkom in Oebele
    Willem Nijholt, Wieteke van Dort en het Oebeler Koor
  2. Waarheen vliegen de vogeltjes
    Wieteke van Dort en Willem Nijholt
  3. Chitty chitty beng beng
    Willem Nijholt, Wieteke van Dort en het Oebeler Koor
  4. Op de ijsbaan
    Wieteke van Dort
  5. Oe van Oebele
    Wieteke van Dort en Willem Nijholt
  6. Jonkvrouw in de toren
    Wieteke van Dort en Willem Nijholt
  7. Engeltje
    Lex Goudsmit en het Oebeler Koor
  8. Hoe gaat 't eigenlijk met jou?
    Wieteke van Dort en Willem Nijholt
  9. Clean o clean
    André van Duin en het Oebeler Koor
  10. Bossa Brittannica
    Willem Nijholt
  11. Oma van de puszta
    Wieteke van Dort en Willem Nijholt
  12. Foebele in Oebele
    Oebeler Koor
  13. Bello Billy Biggelaar
    Rob de Nijs en het Oebeler Koor
  14. Lentewind
    Wieteke van Dort, Willem Nijholt en het Oebeler Koor
  15. Honky tonk
    Cees van Oyen en het Oebeler Koor
  16. Alleen een jongen wil naar zee
    Herman Vinck en het Oebeler Koor
  17. Circuskind
    Willem Nijholt en het Oebeler Koor
  18. In de dierentuin van Oebele
    Willem Nijholt en het Oebeler Koor
  19. Waar moet een tijgertje naar toe
    Wieteke van Dort en het Oebeler Koor
  20. Oebele is hupsakee
    Wieteke van Dort, Willem Nijholt, Ab Hofstee en het Oebeler Koor
   
  Extra
 
  • Moederdag...? Welnee! (1972)
    De Oebelaars hebben speciaal voor Moederdag een liedjesprogramma gemaakt.
  • Eenmaal Andermaal (1972)
    Spelers van FC Utrecht en het Oebeler Koor zingen "Oebele is hupsakee!".
  • TV Toppers (2004)
    Het koor van toen zingt als verrassing voor Rob de Nijs samen met Wieteke van Dort "Oebele is hupsakee!".
  • Fotogalerij (74 foto's)
  • Boekje (8 pagina's)

Bestel deze dvd bij bol.com

   

Samenstelling

Het merendeel van de afleveringen is gewist. Deze stonden op dure ampexbanden waarvan iedere omroep er een beperkt aantal had. Waren ze allemaal gebruikt, dan moest er een keuze worden gemaakt om een programma te wissen. Als één aflevering uit een reeks was overgespoeld volgden er vaak snel meer. Van Oebele werden slechts drie van de 31 afleveringen bewaard, deze staan op disc 1.

Fragment uit "Bang in het donker" uit aflevering 10In de nalatenschap van producent René Sleven, die na zijn dood aan Beeld en Geluid werd geschonken, bleken talloze filmfragmenten van Oebele te zitten. Dit waren opnamen op locatie, opgenomen op film. De fragmenten waren niet gerubriceerd of beschreven zodat niet duidelijk was uit welke aflevering ze kwamen. Aan de hand van de originele draaiboeken, die worden bewaard in het archief van de KRO in het Katholiek Documentatie Centrum in Nijmegen, werd duidelijk uit welke aflevering ieder filmfragment kwam. Deze fragmenten zijn verzameld op disc 2. Enkele korte sènes, die een deel van een verhaal vertellen waarbij de verhaallijn niet duidelijk is, zijn niet opgenomen.

De liedjes "Bang in het donker" (aflevering 10), "Als Sinterklaas verstandig was" (aflevering 12) en "Gekkenwerk" (aflevering 24) bestaan voor meer dan 80% uit zwartbeeld en moesten daardoor helaas ook komen te vervallen.
Aflevering 8, "Vakantie in Oebele", werd ooit door de KRO uitgeleend. Bij teruggave bleek dat er drie fragmenten uit het programma waren geknipt, de liedjes "Vakantie op een paard" en "Hoe gaat 't eigenlijk met jou?", en het gastoptreden van kinderkoor De Schellebellen. De twee liedjes bevonden zich in de collectie van René Sleven en zijn op de juiste plek in de aflevering teruggezet.

Alle liedjes die destijds op lp werden uitgebracht behoren tegenwoordig tot de catalogus van Universal. Nooit eerder werden liedjes uit Oebele op cd uitgebracht, met uitzondering van de gedigitaliseerde lp's van Fonos en twee liedjes op het verzamelalbum Portret van Willem Nijholt, het is daarom des te bijzonder dat Universal toestemming gaf voor een bonuscd met 20 liedjes.

Hoewel de tijd beperkt was stemde Han Peekel toe om voor zijn reeks 'Televisiemonumenten' een programma te maken over Oebele, die de titel Oebele is hupsakee! kreeg en op disc 2 staat.


Reageer en deel Oebele met anderen

Plaats reactie

 

Sociale media

Facebook
RSS