BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1969 De Leidse Courant - Sinterklaas in Oebele

Vrijdag 5 december 1969

De Leidse Courant 5 december 1969Zou Sinterklaas ook in Oebele komen? Dat ligt wel voor de hand, want de goedheiligman heeft een bezoek aan het pretpleintje aangekondigd. En vandaar Oebele in het programma van de strooiavond. Er heerst natuurlijk dolle vreugde. Toch is niet iedereen gelukkig met het komende bezoek. Zowel Augustus Rozegeur als Paulus de Postbode zijn niet helemaal gerust. Vooral Augustus Rozegeur heeft het erg te kwaad en hij probeert dan ook voortdurend om onder de dreigende confrontatie met St.-Nicolaas uit te komen. Of dat lukt…?

Aanvankelijk leek het er op dat het Oebelerteam ernstig gehandicapt zou zijn door de ziekte van Aagje Ritsema, maar dankzij de slagvaardigheid van de Oebeler regisseur en cameraman is Aagje (alhoewel in het ziekbed) toch in Oebele aanwezig.

Verder zorgen natuurlijk de Ballet Buitelaars van Olga Dzialiner en de zangertjes van het Oebeler Omroepkoor o.l.v. Henk van der Velde ervoor dat er prettige dingen te bekijken en beluisteren zijn. De teksten zijn van Harry Geelen en Bram van Erkel. Voor de muziek zorgt Joop Stokkermans. (Nederland II 20.20-21.10)
 


© De Leidse Courant

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail