BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1971 Brabants Dagblad - Laatste Oebele op Kerstmis

Donderdag 2 december 1971

Programma krijgt opvolger

(Van een onzer verslaggevers)

Brabants Dagblad 2 december 1971In en om het Carrouselpaleis in natuurpark “De Efteling” in Kaatsheuvel zijn gisteren door de KRO-televisie opnamen gemaakt voor de laatste uitzending van het kinderprogramma “Oebele”. Vorige week zaterdag zijn ook opnamen gemaakt op het Instituut voor Doven in St.-Michielsgestel.

In de laatste uitzending, het programma Oebele draait ruim drie seizoenen met in totaal 31 uitzendingen, spelen dertig kinderen van het kinderkoor uit de parochie Berndijk uit Kaatsheuvel een figurantenrol. De KRO-televisie stopt daarna het Oebele-programma, dat geregisseerd wordt door Bram van Erkel, om te voorkomen dat er de spankracht uit gaat. Men wil vermijden, dat het programma als een nachtkaars uit zou gaan.
Oebele wordt opgevolgd door een nieuw kinderprogramma onder de titel: Kunt U mij de weg naar Hameln vertellen, een vervolg op de legende van de rattenvanger van Hameln. Dit programma zal ook geschreven worden door Harrie Geelen en op muziek worden gezet door Joop Stokkermans. De meeste spelers en speelsters uit Oebele zullen ook aan dit nieuwe kinderprogramma meewerken.
De laatste Oebele-uitzending, die wordt uitgezonden op Eerste Kerstdag ’s middags van vier tot vijf uur, speelt zich af op een kermis. De voornaamste rol is toegedacht aan Martin Brozius, verkoper van allerlei pretartikelen, die ervan wordt verdacht de opbrengst van de kermis te hebben ontvreemd. 


© Brabants Dagblad

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail