BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1971 De Maasroute - Televisieprogramma Oebele is ook in Kaatsheuvel hupsakee

Donderdag 2 december 1971

De Maasroute 2 december 1971Oebele is hupsakee. Zo klonk de overbekende, populaire tune van het graag geziene kindertelevisieprogramma Oebele gistermorgen ook in Kaatsheuvel. De KRO gaat deze serie beëindigen met een laatste uitzending op Eerste Kerstdag, zaterdag 25 december a.s. De opnamen voor deze laatste Oebele werden gisteren gemaakt in het natuurpark De Efteling te Kaatsheuvel, waar jongens en meisjes van het kinderkoor Berndijk naast bekende Oebele-hoofdpersonen als figurant optraden. Deze Kaatsheuvelse kinderen zullen dus ook op de T.V. komen en de spontaniteit van de gister in De Efteling gecreëerde ‘kermis’ was navenant de vreugde daarover.
In maart dit jaar werd de 25ste uitzending van KRO’s Oebele een feit en veel kinderen en ouderen zullen het heel erg jammer vinden dat het vreugdescheppende beeld van de Oebele-fantasiestad met zijn eigen wetten en gewoonten op Eerste Kerstdag voor het laatst te zien zal zijn. Daarin zullen de Kaatsheuvelse kinderen mee helpen zoeken naar de “verdwenen” opbrengst van een soort kermis, die bestemd was voor het Leger des Heils. Tekstschrijver Harrie Geelen en regisseur Bram van Erkel maakten er weer wat van, daar kunt u op afgaan.

Op de foto kijken blije kinderen vragend naar een ‘onderonsje’ tussen vier bekende personen tijdens de 25ste Oebele-uitzending: Rob de Nijs, Wieteke van Dort, Willem Nijholt en Ab Hofstee alias Paulus de Postbode (v.l.n.r.).

 


© De Maasroute

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail