BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1971 Het Vrije Volk - Oebele in Blijdorp

Zaterdag 27 maart 1971

Roodharige rimpelbaviaan maakt stampei

(Van een onzer verslaggevers)

Het Vrije Volk 27 maart 1971De roodharige rimpelbaviaan heeft gistermiddag de nodige stampei gemaakt in het apenhuis van diergaarde Blijdorp. Wat onthutst en nerveus heen en weer drentelend sloegen de gorilla's en oerang oetangs vanachter de tralies hun vreemde soortgenoot gade. Kinderen van de Dominicusschool gierden het uit van de pret om de dolle fratsen van de mansgrote baviaan.

Het geheel werd op de film vastgelegd door een cameraploeg van de KRO-televisle. De roodharige rimpelbaviaan zal een belangrijke rol spelen in de volgende aflevering van het kinderprogramma Oebele. Hij te namelijk een van de fraaiste exemplaren uit de Oebeler diergaarde van directeur Luuk van Beest.

Wat is er in Oebele aan de hand? De diergaarde loopt slecht, er komen nog maar nauwelijks bezoekers en directeur Van Beest ziet zich genoodzaakt zijn apen op bananen-rantsoen te zetten. De ambtenaar van het departement van Bezuiniging en Beknotting is al langs geweest om te komen zeggen, dat de diergaarde zal moeten worden gesloten omdat hij niet meer rendabel is.

Dan wordt de Oebeler bevolking plotseling opgeschrikt door het bericht, dat de roodharige rimpelbaviaan uit zijn kooi te ontsnapt. Hij gebruikt zijn vrijheid om de ene overval na de andere te plegen, hij steelt schriften uit schoolgebouwen en bananen uit fruitkraampjes.

Wat daar precies achtersteekt, hoe het afloopt en wat de gevolgen van deze sensationele gebeurtenis voor de noodlijdende diergaarde zijn is vandaag over drie weken in het Oebele-programma te zien. Dan komen ook de leerlingen van de Dominicusschool in beeld, die gisteren naast hoofdrolspelers Coen (Willem Nijholt), Paulus (Ab Hofstee) en Billy Biggelaar (Rob de Nijs) als figurantjes optraden. 


© Het Vrije Volk

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail