BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

2011 TV Monument - Oebele is hupsakee!

TV ToppersBij het samenstellen van de dvd/cd-box Oebele ontstond het idee om een programma te maken over de serie. Han Peekel, die voor zijn reeks TV Monument verschillende uitzendingen heeft gemaakt over uiteenlopende onderwerpen uit de televisiegeschiedenis, werd hiervoor benaderd. Hij had al eerder portretten gemaakt van hoofdrolspelers Willem Nijholt en Wieteke van Dort. Tijdens de Oebele-reünie op 12 januari 2011 in café De Twee Zwaantjes van koorlid Trees Ruzette werden opnamen gemaakt door cameraman Bert Kremer en geluidsman Jack Niewold. Han Peekel zelf kon niet aanwezig zijn omdat hij die dag zijn huwelijksjubileum vierde.

TV ToppersRegisseur Bram van Erkel, tekstschrijver Harrie Geelen en acteurs Willem Nijholt, Wieteke van Dort en Marjan Berk vertellen over de serie en ook is te zien hoe Bram van Erkel samen met componist Joop Stokkermans op keyboard het speciaal voor de reünie geschreven lied Denkend aan Oebele ten gehore brengt, met bijval van alle aanwezigen. Een paar maanden later, op 9 april, volgde een tweede opnamedag. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid werden koorleden Erna Beenakker, Erwin Crone, Lidy Sluijter, Ria Tammer en Trees Ruzette geïnterviewd, samen met televisiehistoricus Arjan Doolaar.

TV ToppersBirgit van Altena werd als laatste geïnterviewd. Zij was als kind een trouwe kijker en kon toen nog niet weten dat ze later zou gaan werken bij de KRO, de omroep die Oebele uitzond. Het programma Oebele is hupsakee! - Een persoonlijke terugblik van Han Peekel op een roemrucht televisieprogramma is niet alleen een portret van de serie maar geeft ook een beeld van het kinderkoor Henk van der Velde dat door de naamgever en zijn echtgenote Iet van der Velde werd geleid. Zij bepaalden welke kinderen van het koor de liedjes mochten inzingen en aanwezig mochten zijn bij de opnamen in de studio. Tot op heden is het programma helaas nooit uitgezonden, het kan wel bekeken worden op

.
 
 


© Salt Multi Media BV/Cato-Margo | Regie & Voice

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail