BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

1969 Studio - Edison voor Oebele

28 september 1969

door Bram van Erkel

Studio 28 september 1969Oebele, dat deze week weer van start gaat (zaterdag ned. 1, kro-tv, 16.50), krijgt een Edison. De prijs wordt op het populaire Grand Gala begin volgend jaar uitgereikt en is bestemd voor het hele Oebele-team: componist Joop Stokkermans, tekstschrijvers Harry Geelen en Bram van Erkel (ook regie), geluidstechnicus Dick v.d. Meer, kinderkoor van Henk v.d. Velden, orkest, Willem Nijholt, Wieteke van Dort, Herman Vink, Ab Hofstee, en producer René Sleven.

Het is jullie (en u!!!) misschien ontgaan, maar we hebben er een nieuwe zendgemachtigde bij, de OOOH, de Oebeler Omroep voor Ontspanning Hoera.
Jazeker, die bracht vorig jaar al programma’s op de buis, maar toen gebeurde dat illegaal. Misschien herinneren jullie (en u) zich nog wel, hoe eenmaal per maand op zaterdag de KRO altijd een leerzaam programma wilde uitzenden voor de kinderen en dat iedere keer de OOOH met haar stoorzender daarvoor in de plaats een pretprogramma bracht. De KRO en de regeringscommissaris, daarin geadviseerd door de Commissie voor Fatsoen en Schone Oren, hebben nu besloten de OOOH officieel zendtijd te geven en dat is erg aardig. Zo aardig, dat wij in Oebele vinden dat die K. van K.R.O. best mag blijven, omdat tenslotte woorden als kostelijk, kranig, knotsgoed en kolossaal ook met de K van katholiek beginnen!

Oebele is er dus weer en mág er zijn, in meerdere opzichten. Na een vakantie van een paar maanden - tussen haakjes hebben jullie (en u) gezien hoe de vaste medewerkers hun vrije dagen doorbrachten? - staan Aagje, Koen, Augustus en Paulus mét de kinderen van het onverdroten oorverdovend Oebeler omroepkoor en de beatelende buitelaars van het ballet letterlijk te trappelen om jullie te vertellen van alles wat er in Oebele gebeurde, gebeurt en zal gebeuren.
Zaterdag deze week op ned. 1, 16.50 klinkt voor de eerste keer dit seizoen “Welkom in Oebele” en kunnen jullie (en u) de poort weer door en ons dorp binnen. En dan zien jullie (èn u) meteen dat er iets veranderd is op ons dorpsplein. We hebben de school afgebroken en daarvoor in de plaats een park aangelegd. Niet omdat we een school overbodig vinden, maar we nou eenmaal het idee hebben dat buiten meer kan gebeuren dan binnen.
Gebeuren doet er trouwens verschrikkelijk veel in Oebele. Zo gaat er een museum open - of nou museum - het heet officieel “Het Oebeler Pakhuis voor Lorren en Rariteiten”. En met die opening krijgt Paulus er een nieuwe taak bij. Hij zal het rariteiten-pakhuis gaan bewaken en beheren en krijgt daartoe van Augustus Rozegeur, de regisseur èn burgemeester van Oebele, de sleutel. En met de opening van de pakhuisdeur begint het nieuwe oebele-seizoen; een seizoen dat heel wat beweging op de buis zal brengen.

Zo zal in een bepaalde uitzending van Oebele een wildweststadje gemaakt worden;  er komt een Oebele-festival als prettegenhanger van het Holland-festival; we krijgen bezoek van een circus; Oebele gaat de eerste Nederlandse jeugdsleewedstrijden organiseren in het Oebeler sleestadion; in onstheater gaan weer jonge muzikanten optreden - in de uitzending van 4 oktober is dat een jonge pianiste, die met Joop Stokkermans een speciaal voor twee vleugels geschreven compositie zal spelen; natuurlijk gaan we beroemde gasten ontvangen; natuurlijk wordt de post behandeld en even natuurlijk zullen we ideetjes en verzoeken van de Oebele-fans bespreken en als het even kan inwilligen!
Dit is nog maar een kleine greep uit de draaiboeken van regisseur Augustus Rozegeur, die met vaste hand de knoppen zal bedienen om de verrichtingen van alle solisten, zangers en danseressen zo goed mogelijk op de buis te brengen. Tenslotte nog dit: Oebele is een echt kinderprogramma, wat niet wil zeggen dat het voor vaders en moeders verboden is om te kijken. Maar lieve grote mensen, let wel… de beste plaatsjes voor de buis zijn zaterdag 4 oktober voor de kinderen, want om tien voor vijf is het Oebele… klap-klap-klap. Oebele… klap-klap-klap. Oebele… Boemmmmm!!!!!


© Studio

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail