BEZOEK OOK EENS ONZE THEMASITE HAMELEN EN WAAR KEEK JIJ VROEGER NAAR?

2015 ZINGmagazine - Terug naar Oebele

Januari / februari 2015

ZINGmagazine januari/februari 2015Wie tiener was aan het eind van de jaren zestig keek naar Oebele. Het televisieprogramma met Wieteke van Dort, Willem Nijholt, Lex Goudsmit en Martin Brozius* was een van de eerste kijkcijferhits onder de jeugdprogramma’s en werd van 1968 tot 1971 uitgezonden. Wie kent ze niet: liedjes als ‘Welkom in Oebele, Oebele parompompom’ en ‘Oebele is hupsakee’? Het is het geluid van een tijdperk. In totaal waren in Oebele meer dan 140 liedjes te horen, voor het overgrote deel geschreven door tekstschrijver Harrie Geelen en regisseur Bram van Erkel, en op muziek gezet door componist Joop Stokkermans. Van de serie zelf zijn echter slechts drie afleveringen en enkele losse fragmenten bewaard gebleven. René Sleven, producent van de serie, heeft dankzij de geluidsbanden van koorlid Ria Tammer toch nog een cd-box samen kunnen stellen met 100 liedjes.**
Maar liefst 92 liedjes waren niet eerder op langspeelplaat of cd gezet en zijn nu voor het eerst in 45 jaar weer te horen. Onlangs werd de cd door het Oebeler Koor in het gemeentehuis van Hilversum gepresenteerd.

* Lex Goudsmit en Martin Brozius speelden alleen een gastrol.
** René Sleven heeft de cd niet samengesteld (hij overleed in 1985) maar heeft de geluidsbanden destijds aan Ria Tammer gegeven.


© ZINGmagazine

Reageer en deel Oebele met anderen

 

Sociale media

Facebook
RSS

 

Contact

Via e-mail